Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Handige blogs
Terug naar blog

Welke soorten Strelitzias zijn er?

Ben jij op zoek naar een nieuwe huiskamerplant? Dan is de prachtige strelitzia een goede keuze. Maar niet iedere strelitzia is hetzelfde. Er zijn 3 bekende soorten die veel verkocht worden in Nederland:

  • Strelitzia Nicolai
  • Strelitzia Reginae
  • Strelitzia Augusta

In deze blog zal ik je de verschillen en voor- en nadelen van iedere soort toelichten zodat jij de juiste keuze kunt maken bij het kopen van jouw nieuwe kamerplant.

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai staat vooral bekend om zijn prachtige, grote, groene bladeren. Pas wanneer deze ongeveer 3 meter groot is kan deze soort bloemen krijgen. De bloem is dan overigens niet oranje zoals je misschien wel dacht. De bloem van de Nicolai wordt namelijk wit. Dit is dus niet de typische paradijsvogelbloem zoals veel mensen die kennen.

Bekijk onze Nicolai selectie


Strelitzia Reginae

De Strelitzia Reginae staat bekend om haar prachtige bloemen. Dit is één van de meest populaire en exclusieve bloeiende kamerplanten. De Reginae krijgt (als je geduld & geluk hebt) de oranje paradijsvogelbloem waar de strelitzia om bekend staat. Het duurt echter wel even voordat de Reginae tot bloei komt. Dit kan tot 7 jaar duren. Meer hierover lees je in één van onze andere blogs over de bloei van de paradijsvogelbloem. De bladeren zijn iets smaller, donkerder en puntiger. De Reginae maakt daarentegen wel meer nieuw blad aan waardoor de plant mooi vol wordt.

Bekijk onze Reginae selectie


Strelitzia Augusta

Deze laatste is iets minder bekend. De plant lijkt enorm veel op de meer populaire Strelitzia Nicolai. De bladeren en bloem zien er bijna hetzelfde uit. De Augusta kan tot wel 10 meter hoog worden in het wild en heeft dan ook stevigere bladeren die beter rechtop blijven staan.