Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Handige blogs
Terug naar blog

Een Strelitzia met krullende bladeren; wat kun je er aan doen?

Een veelvoorkomend probleem bij de strelitzia is dat de bladeren gaan krullen. In deze blog leg ik je uit wat de oorzaak zou kunnen zijn en geef ik je tips om krullende bladeren te verhelpen of zelfs voorkomen.

Mogelijke oorzaken van krullende bladeren

  1. Vaak is de oorzaak van krullende strelitzia bladeren de luchtvochtigheid. Als deze te laag is (dus als het te droog is) kunnen bladeren gaan krullen.
  2. Ook als de paradijsvogelplant te weinig water krijgt kunnen de bladeren gaan krullen om het vocht goed vast te houden.
  3. Daarnaast zouden de bladeren ook kunnen krullen doordat ze in direct zonlicht staan. Door dit directe zonlicht verdampt het water in de bladeren snel en als reactie zullen de bladeren krullen om dit proces te vertragen.

Een strelitzia met krullende bladeren verzorgen

Zorg dat je jouw strelitzia vochtig genoeg houdt, maar niet te vochtig. In een eerdere blog vertellen we je meer over het watergeven van een paradijsvogelplant.

Zet deze in de winter dichtbij het raam en in de zomer iets verder van het raam af. Ook over de ideale plek voor jouw strelitzia hebben we eerder al een blog geschreven.

Nieuwe bladeren krullen op het begin en ontvouwen zich dan langzaam. Versnel dit proces door het blad met een plantenspuit te bevochtigen. Oude, dorre bladeren kunnen ook gaan krullen. Knip of snijd deze dan 2cm boven de stam af.