Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Handige blogs
Terug naar blog

Kan de Strelitzia buiten staan?

De Strelitzia is een prachtige tropische plant die de aandacht trekt in iedere ruimte. Met deze plant creeër je in iedere ruimte meteen een jungle-achtige sfeer. Als je deze blog leest vraag je je echter af of je dit effect ook in de tuin kunt creëren.

Het antwoord hierop is nog niet zo simpel. Dit hangt namelijk van een aantal zaken af:

  • Luchtvochtigheid / regen
  • Zonlicht
  • Temperatuur
  • Wind

Luchtvochtigheid

Een Strelitzia houdt van vocht. Ze drinken veel en je moet de bladeren binnenshuis regelmatig bevochtigen. Maar mocht het buiten warm genoeg zijn en toch regenen, dan is het slim om de plant naar binnen te halen.

Zonlicht

Wanneer de zon volop schijnt kan dit teveel zijn voor een Strelitzia. Alhoewel de Strelitzia heel goed tegen zonlicht kan is het verstandig deze binnen te zetten achter een licht gordijn om de bladeren te beschermen.

Temperatuur

Een Strelitzia kan goed tegen warmte. In de zomer kan een Strelitzia daarom beter buiten staan dan in de winter. In de winter is het in Nederland vaak te koud (onder de 10 graden). Zorg daarom dat je dan de plant binnenhaalt.

Wind

Een Strelitzia kan niet heel goed tegen wind. Wind zorgt ervoor dat planten sneller ziek worden en daarnaast zorgt wind ervoor dat de bladeren snel scheuren. Wil je jouw Strelitzia buiten zetten, zorg dan dus voor bescherming of een plek uit de wind.

Kortom, een Strelitzia kan buiten staan, maar je moet goed op letten dat het niet te vochtig, te licht, te koud of te winderig is.