Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Handige blogs
Terug naar blog

Is de Strelitzia luchtzuiverend?

Planten zijn niet alleen heel mooi, maar ze zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Veel mensen vergeten dit bij de aanschaf van een nieuwe kamerplant, maar planten dragen bij aan een gezond klimaat in huis.

Je vraagt je dan misschien ook af of een Strelitzia meer is dan alleen een mooie plant. Een kort antwoord hierop is lastig. Ik leg je graag uit wat ik hiermee bedoel.

Een Strelitzia zet door de grote bladeren veel co2 om in zuurstof en breekt door de grootte ook meer schadelijke stoffen af dan veel kleinere plantjes. Daarmee draagt de Strelitzia dus bij aan de luchtkwaliteit in jouw kamer.

Zoek je echter een plant die stoffen zoals benzeen, formaldehyde en andere fijnstoffen filtert? Dan is de deze paradijsvogelplant niet de juiste plant. Er is namelijk niet wetenschappelijk bewezen dat de Strelitzia hieraan bijdraagt.

Goed om te weten: voor slechts een aantal planten is wetenschappelijk bewezen dat de plant bijdraagt aan een schone, gezuiverde lucht. Wil je jouw lucht zuiveren met planten dan heb je vaak ook heel veel planten nodig.

Kortom, ben je op zoek naar een plant die de luchtkwaliteit verbeterd? Dan is de Strelitzia een goede keuze!